Primrosegruppen har upprepade gånger hotat oss med rättsliga åtgärder för att få oss att sluta granska och skriva om dem. Trots det publicerade vi två artiklar i juni tillsammans med Affärsvärlden där vi avslöjade att bolagen genom försäljningen av strukturerade produkter i vissa fall tagit närmare hälften av kundernas kapital i avgifter på ett år. Vi bedömer att vi med god marginal är på rätt sida lagen och kommer inte sluta vår granskning, men tiden får utvisa om vi är modiga eller dumdristiga.
Artiklarna det handlar om
Den första artikeln vi publicerade handlar om Primrosegruppens höga avgifter. Den bygger på data som bolagen själva lämnade till Finansinspektionen i samband med en granskning i höstas och som vi begärt ut från myndigheten. Vi visar bland annat att ungefär hälften av försäljningen från koncernens så kallade anknutna ombud hamnar i ökänt problematiska strukturerade produkter och att kunderna i vissa fall betalat så mycket som 48% i avgifter – på ett år.
Den andra artikeln handlar om Finansinspektionens granskning av dotterbolaget Svensk Värdepappersservice som varken ledde till uttalad kritik eller åtgärder trots att bolaget använt affärsmetoder som myndigheten varnat för i åratal. Ett internt dokument på myndigheten listar flera punkter där bolaget utmärker sig negativt, men det är inget som offentliggörs.
Tonen är skarpt kritisk i båda artiklarna. Vi anser att Primrose affärsidé baseras på att lura konsumenter in i orimligt dyra, riskabla och krångliga produkter och att Finansinspektionen brister i sitt tillsynsuppdrag som nu fortsätter låta det ske.
Artiklar i samarbete med Affärsvärlden
Artiklarna var en sampublikation (del 1 och del 2) med Affärsvärlden, vilket innebär att vi tillsammans arbetat fram texterna och publicerat på varsina håll. Vi fick också betalt för vårt arbete. Det var ingen fantastisk timlön, men ändå helt ok betalt för vad vi själva tycker är gediget journalistiskt arbete. Såvitt vi vet har Affärsvärlden inte mottagit liknande hot från Primrosegruppen.
Två stämningshot från Primrose
Istället för att bemöta kritiken i artiklarna har Primrose genom advokatfirman Hammarskiöld före publiceringarna hotat att stämma oss för röjande av företagshemligheter. Efter publiceringarna kom ytterligare ett hot, den här gången för otillbörlig marknadsföring. Båda dessa hotbrev finns fullt återgivna längre ned i denna artikel.
Röjande av företagshemligheter?
Granskningen av Primrose bygger som tidigare nämnts på en Excelfil som vi begärt ut från Finansinspektionen. Filen består av en lista över alla värdepapperstransaktioner Primrosegruppen gjort med sina (anonymiserade) kunder samt vilka risk- och avgiftsnivåer de haft. Hotbrevet hävdar att innehållet är företagshemligheter, att myndigheten gjort fel som lämnat ut dem till oss och att de kan vidta rättsliga åtgärder mot oss utan ytterligare förvarning med skadeståndsansvar som möjlig följd.
Vår bedömning: varken röjande eller företagshemligheter
I samband med hotet om stämning kontaktade vi Finansinspektionen för att se om utlämningen av den allmänna handlingen till oss var ett misstag. Det var det inte.
Vi valde att publicera artiklarna trots hotet om stämning eftersom vi anser att allmänintresset väger mycket tyngre än bolagets behov av att hemlighålla omfattningen av försäljningen av strukturerade produkter och vilka avgiftsnivåer som kunderna drabbas av. Vi bedömer inte att uppgifterna är känsliga ur konkurrenshänseende utan ur ett affärshänseende. Problemet för Primerose är att allmänheten får en negativ bild. För Primerose konkurrenter är uppgifterna knappast förvånande och ingenting som hjälper dem att konkurrera mot Primerose. Dessutom är det helt i linje med vår roll som granskare av finansbranschen att publicera uppgifter om bolag som missköter sig.
Otillbörlig marknadsföring?
Det andra hotet kom efter våra publiceringar. Efter att vår artikel om Kapitalgruppen från 2021 bedömdes vara marknadsföring analyserade vi domen noga och bestämde oss för att bryta upp verksamheten i två fristående delar som bättre speglar vad vi faktiskt håller på med. Resultatet var att vi sålde rådgivningsverksamheten till Siegbahn & Partners och nu satsar på att Småspararguiden.se ska vara ett rent konsumentupplysnings- och mediabolag. Primrose advokater menar att våra publiceringar fortfarande är marknadsföring, den här gången för Siegbahn & Partners rådgivningsverksamhet, och därför inte ska skyddas av yttrandefriheten.
Vår bedömning: våra granskningar är inte marknadsföring
Primrose och deras advokater har en poäng i att det inte är säkert att det hade räckt juridiskt att bara lägga rådgivning och publiceringar i olika bolag. De har också en poäng i att bolagen inte är oberoende av varandra eftersom jag (Andreas) och Patrick äger stora delar av båda bolagen och är de som jobbar mest på båda ställena.
Vi lyssnar gärna på kritik kring att det nya upplägget är rörigt och innehåller intressekonflikter, men vi är genuina i att vi på Småspararguiden.se nu har en helt ny affärsmodell. Värt att notera är också att många mediehus sysslar med journalistik (SvD, DN, Aftonbladet, Expressen) samtidigt som samma koncern säljer tjänster till konsumenter (Blocket, Lendo, Compricer, Hypoteket osv). Det betyder inte att en kritisk artikel om ett annat låneföretag i SvD är att anse som reklam för Lendo.
Detta betyder att vi på Småspararguiden.se absolut inte är oberoende när vi ska rekommendera oberoende rådgivare. Det gör vi dock vårt bästa med att vara tydliga med och framförallt betyder det inte att bolagen är samma verksamhet eller att det vi skriver på Småspararguiden.se är reklam. Bolagen har olika hemsidor, de säljer helt olika produkter och all reklam för rådgivningsverksamheten är uppmärkt som reklam.
Det gör vi dels för att vi har helt olika ambitioner med bolagen, dels för att det är viktigt för trovärdigheten för oss på Småspararguiden.se, dels för att underlätta för att ta in nya personer och dels av respekt för de minoritetsägare som äger ca 17% av bolaget men inte har några som helst intressen i rådgivningsverksamheten i Siegbahn & Partners.
Det vore också märkligt att samma artikel som en väletablerad tidning som Affärsvärlden har betalat för att utforma och publicera skulle bedömas vara röjande av företagshemligheter eller marknadsföring.
Vi är inte jurister och vi kan inte ta gift på att allt kommer att gå bra, men vi skulle bli mycket förvånade om vi fälls för våra publiceringar baserat på vad vi lärt oss av föregående rättsprocess.
Vi tar inte bort artiklarna
Vi tar självklart inte bort artiklarna på grund av hoten. Det är en viktig principfråga för oss att kunna agera publicister fullt ut och inte skrämmas från att fortsätta granska Primrose. De har vid upprepade tillfällen försvårat vår granskning och vägrat svara på frågor. Vi ser hotbreven som ytterligare ett led i det. Tidningen Journalisten har nyligen skrivit om trenden att “Svenska medier hotas till tystnad”. Vi lägger hellre ned verksamheten än penna och blåslampa.
Stöd oss gärna – men bara för vårt ordinarie arbete
Under rättsprocessen mot Kapitalgruppen donerade över tusen personer tillsammans över en halv miljon kronor till våra advokatkostnader. Den här gången är vi förberedda, kommer att välja att processa på ett billigare sätt och vill inte ha några bidrag till en eventuell rättsprocess.
Däremot tar vi jättegärna emot bidrag för att finansiera våra granskande och folkbildande artiklar. Nu när vi inte finansierar oss genom att sälja rådgivning är sådant här stöd avgörande för att vi ska kunna fortsätta.
Stötta oss månadsvis via Patreon eller sätt in ett engångsbelopp via Swish 123 648 44 48.
Stämningshot #2 i sin helhet
Ang. otillbörlig marknadsföring för Småspararguiden Rådgivning
Vi skriver till er på uppdrag av Svensk Värdepappersservice AB (”SVP”), Strivo AB (”Strivo”) samt Primrose Partners AB (”Primrose”), gemensamt ”Bolagen”.
Den 17 juni 2023 publicerade ni två inlägg på hemsidan www.smaspararguiden.se, med rubrikerna ”Finansrådgivarens kunder betalar 300 mnkr per år i hutlösa kostnader” respektive ”FI om Primrose affärsmetoder: “inget regelbrott”. Förutom en mängd faktafel, innehåller inläggen ett flertal beskrivningar, i ord och bild, som är vilseledande och misskrediterande mot Bolagen, samtidigt som inläggen är publicerade i en kontext med hänvisningar och länkar till den rådgivningsverksamhet som bedrivs under varumärket Småspararguiden Rådgivning, numera genom det nya bolaget Siegbahn och Partners AB (”Siegbahn och Partners”).
Redan inläggens ensidiga och onyanserade utformning, med bl.a. uttryck som har en starkt negativ värdeladdning, som ”hutlösa” avgifter, ”rävgift”, jämförelser med kriminell verksamhet etc., visar att det inte är fråga om några opinionsbildande eller granskande texter, utan det handlar om att öka avsättningen av de egna tjänsterna. Att det är fråga om marknadsföring blir än mer tydligt eftersom samma hemsida rekommenderar läsarna att välja rådgivning från Småspararguiden Rådgivning istället. Småspararguidens egen rådgivning beskrivs i enbart positiva ordalag, tillsammans med annons och länk för kontakt och försäljning.
Publiceringen är särskilt anmärkningsvärd eftersom Småspararguiden Sverige AB nyligen fällts för otillbörlig marknadsföring genom inlägg av närmast identisk art, då riktade mot Kapitalgruppen i Sverige AB, ett anknutet ombud till ett av Bolagen. Innehållet i domen, som vunnit laga kraft, behöver inte upprepas här, men vi får framhålla att Patent- och Marknadsdomstolen (”PMD”) var mycket tydlig i sin bedömning att inläggens utformning i flera avseenden var vilseledande och misskrediterande mot Kapitalgruppen. Småspararguiden Sverige AB har därför, vid vite, förbjudits att använda det omtvistade inlägget, eller inlägg med väsentligen samma utformning i sin marknadsföring.
Istället för att rätta sig efter PMD:s dom och upphöra med den här typen av otillbörlig marknadsföring har Småspararguiden och personerna bakom, fortsatt med precis samma typ av inlägg som PMD funnit strida mot marknadsföringslagen, genom de nya inlägg som nu pekar ut Bolagen.
Det förhållande att Småspararguiden Sverige AB valt att överlåta rådgivningsverksamheten till ett nytt bolag (Siegbahn och Partners) ändrar dock inte bedömningen att även de nya inläggen utgör otillbörlig marknadsföring. Det är fortfarande fråga om att Småspararguidens rådgivningstjänster marknadsförs genom en kombination av vilseledande och misskrediterande beskrivningar av konkurrenter samtidigt som den egna rådgivningsverksamheten lyfts fram i text och annonser.
Samma personer som står bakom Småspararguiden Sverige AB och dess publikationer, äger och driver dessutom det nya bolaget Siegbahn och Partners. Båda verksamheterna använder varumärket ”Småspararguiden”. Det finns även andra beröringspunkter. I praktiken framstår det därför som samma verksamhet, om än formellt uppdelad i två olika bolag. Det intrycket får också den som besöker hemsidorna. Den uppdelning som skett i olika bolag förefaller endast vara ett missriktat försök att kringgå marknadsföringslagen.
I det sammanhanget kan också nämnas att det finns etablerad rättspraxis som visar att det inte är möjligt att kringgå t.ex. vitesförbud genom närstående bolag eller annat samordnat agerande mellan två parter. Se t.ex. NJA 2015 s 512 ”Laminofåtöljen” samt NJA 1993 s 188 ”Gillette”.
Av de skäl som redovisats ovan begär Bolagen att ni omgående ska ta bort de aktuella inläggen från hemsidan och andra kanaler (som t.ex. Twitter, LinkedIn eller andra sociala medier) samt avstå från att publicera liknande inlägg framöver. Vi ser fram mot besked så snart som möjligt och senast den 4 augusti 2023, på att inläggen tagits bort och att ni framöver avstår från att publicera liknande inlägg.
Om så inte sker har vi fått i uppdrag att väcka talan vid domstol, vilket då kan ske utan ytterligare förvarning. En sådan talan kan komma att omfatta yrkanden om vitesförbud, skadestånd eller andra åtgärder. Givet att Småspararguiden och dess företrädare, trots PMD:s dom, har fortsatt med samma typ av marknadsföring som PMD funnit vara otillbörlig och dessutom överlåtit verksamhet till nytt bolag, i någon form av försök att kringgå lagstiftningen, kan en sådan talan komma att riktas, inte bara mot Siegbahn och Partners eller Småspararguiden Sverige AB, utan även mot bolagets företrädare personligen, dvs Patrick Siegbahn och Andreas Runnemo.
Avslutningsvis, eftersom det inte ingår i vårt uppdrag att tillvarata era intressen, råder vi er att anlita eget juridiskt ombud.
Vårt svar
Jag svarar härmed på det brev ni skickade via e-post den 14:e juli med rubriken Ang. otillbörlig marknadsföring för Småspararguiden rådgivning.
Jag svarar i egenskap av VD och representant för Småspararguiden Sverige AB. Vill ni även ha svar från andra aktörer ni överväger att processa mot ber jag er att maila till
andreas@smaspararguidenradgivning.se för kontakt med Småspararguiden Rådgivning
andreas@runnemo.com för kontakt med mig (Andreas Runnemo) som privatperson
siegbahn@gmail.com för kontakt med Patrick Siegbahn som privatperson.
Jag kan bekräfta att de andra aktörerna har tagit del av er skrivelse, men jag berör inte deras ställningstagande i den här texten.
För det första är vi i högsta grad intresserade av att våra artiklar inte innehåller faktafel och att berörda parter skall ha fått chans att kommentera eller bemöta eventuell kritik. Vi anstränger oss för att verifiera att allt vi skriver är korrekt och vår utgångspunkt är fortfarande att artiklarna inte innehåller faktafel, men finns det tveksamheter vill vi gärna titta närmare på dem och kommer självklart att ändra i artiklarna om det visar sig att vi skrivit något felaktigt. Vi skulle därför uppskatta om ni eller något av de bolagen ni representerar skulle vilja specificera vad som är faktafel i artikeln. Vi välkomnar fortfarande, och ger gärna utrymme för, ett svaromål.
För det andra är vår ståndpunkt att artiklarna inte utgör marknadsföring.
För det tredje uppskattar vi att ni tar kontakt med oss direkt innan ni går till domstol. Väljer något av bolagen ni företräder att gå vidare i någon rättsprocess mot oss (dvs Småspararguiden Sverige AB) är ni hemskt välkomna att kontakta oss igen. Om vi faktiskt vet att det är oss det riktas en rättsprocess mot, vilken/eller vilka av de bolag ni företräder som riktar rättsliga anspråk på oss och på vilka grunder är det också lättare för oss att utveckla vår ståndpunkt.
I det läget kommer vi också överväga att anlita ett juridiskt ombud. Tillsvidare företräder jag Småspararguiden Sverige AB och jag kan bekräfta att vi inte har några som helst förväntningar på er att ni ska tillvarata våra intressen.
Innan ni bestämmer om och hur ni ska gå vidare med rättsprocesser är det värt att nämna att artiklarna är en sampublicering med tidningen Affärsvärlden där Affärsvärlden har betalat oss XXX kr för att skriva dem.
Hälsningar,
Småspararguiden Sverige AB genom VD Andreas Runnemo
Brev angående företagshemligheter den 19e januari
Det här brevet skickades till de advokater som företrädde oss i rättsprocessen med Kapitalgruppen.
Ang. Småspararguidens tillgång till företagshemligheter som tillhör Svensk Värdepappersservice
Vi företräder Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (”Svensk Värdepappersservice”) och skriver till er eftersom ni företräder Småspararguiden Sverige AB (”Småspararguiden”) i tvist mot Kapitalgruppen i Skandinavien AB, Patent- och Marknadsdomstolens mål nr T 17795- 21. Kapitalgruppen i Skandinavien AB är ett av Svenskt Värdepappersservices anknutna Ombud.
Svensk Värdepapperservice fick nyligen reda på att Småspararguiden i den aktuella tvisten gett in bevisning i form av tabeller med viss information som gäller produkter som Svensk Värdepappersservice har lämnat råd om och förmedlat, anknutna ombud, courtagenivåer och erlagda avgifter. Kopia av handlingen, med rubrik ”Bilaga 69” bifogas.
Eftersom handlingarna innehåller information som utgör företagshemligheter för Svensk Värdepappersservice genomförde Svensk Värdepappersservice omedelbart en utredning för att ta reda på hur informationen hade kunnat spridas utanför bolaget och hur Småspararguiden hade kunnat få tillgång till informationen utan Svensk Värdepappersservices tillåtelse eller vetskap.
Utredningen har visat att Småspararguidens företrädare Patrick Siegbahn har kontaktat Finansinspektionen och begärt att få viss information om Svensk Värdepappersservice ur ett pågående ärende hos inspektionen. Finansinspektionens handläggare har då lämnat ut en excelfil som har följande filnamn (”Excel-filen”):
I Excel-filen har Finansinspektionen maskat viss information, men lämnat kvar information som visar hur stora belopp kunder till Svensk Värdepapperservice, genom anknutna ombuds rådgivning och försorg har investerat i enskilda instrument under Q2 2022, datum för investeringarna, courtagenivåer samt tillämpade avgifter och kostnader. Det är information om Svensk Värdepapperservices affärsförhållanden som utgör företagshemligheter och därför skyddas enligt lagen (2018:558) om företagshemligheter (”LFH”), se definitionen i 2 § LFH. Informationen hålls hemlig hos Svensk Värdepappersservice och har endast kommunicerats till Finansinspektionen för att fullgöra bolagets uppgiftsskyldighet gentemot inspektionen.
Enligt vår uppfattning är det tydligt att informationen i den Excel-fil som lämnats ut omfattas av sekretess enligt 30 kap 4 § första punkten offentlighets- och sekretesslagen och inte borde ha lämnats ut av Finansinspektionen. Det förefaller ha skett ett misstag i handläggningen hos Finansinspektionen och för närvarande pågår det en dialog med Finansinspektionen om detta. Med den erfarenhet och kunskap som Patrik Siegbahn har, borde han också ha insett att det var företagshemligheter som han fick del av.
Eftersom det är fråga om företagshemligheter får Småspararguiden inte utan samtycke från Svensk Värdepappersservice utnyttja eller röja informationen. Överträdelser kan föranleda Skadeståndsansvar.
Syftet med det här brevet är att uppmärksamma Småspararguiden på att Excel-filen innehåller Svensk Värdepappersservice företagshemligheter och säkerställa att det inte sker någon vidare spridning eller utnyttjande av informationen.
Svensk Värdepapperservice begär därför att Småspararguiden senast den 23 januari 2023 ska (i) redogöra för hur Excel-filen har hanterats av Småspararguiden och då särskilt svara på om informationen i filen har spritts till någon utomstående eller utnyttjats på annat sätt än som bevisning i tvisten, (ii) skriftligen bekräfta att Småspararguiden har raderat samtliga kopior av Excel-filen som Småspararguiden har tillgång till samt (iii) skriftligen bekräfta att Småspararguiden inte kommer att röja eller utnyttja informationen.
När det gäller den bevisning som redan har getts in till PMD har Svensk Värdepappersservice kontaktat PMD och begärt att handlingarna ska omfattas av sekretess vid domstolen eftersom de innehåller företagshemligheter. Svensk Värdepappersservice begär i den delen att Småspararguiden ska bekräfta att Småspararguiden, genom er som ombud, kommer att verka för att den bevisning som redan lämnats in till PMD baserat på Excel-filen ska omfattas av sekretess och föredras inom stängda dörrar vid kommande förhandling.
Eftersom frågan är angelägen ber vi att ni återkommer till oss med besked senast den 23 januari 2023. Svensk Värdepappersservice hoppas i första hand att frågan på så sätt ska kunna lösas genom en frivillig överenskommelse.
Brev angående företagshemligheter den 1:a mars
Ang. Småspararguidens tillgång till företagshemligheter som tillhör Svensk Värdepappersservice.
Vi hänvisar till det brev som vi skickat till er genom ombud den 19 januari 2023, angående Småspararguidens innehav av företagshemligheter som tillhör Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (”SVP”). Vi företräder, som tidigare, Svensk Värdepapperservice och skriver nu direkt till Småspararguiden eftersom Småspararguidens ombud i domstolsprocessen förklarat att de inte har något uppdrag att företräda Småspararguiden i frågan om företagshemligheterna.
I vårt tidigare brev har vi uppmärksammat Småspararguiden och Patrick Siegbahn personligen på att den Excel-fil som han och Småspararguiden fått ut från Finansinspektionen innehåller information som utgör Svensk Värdepapperservices företagshemligheter. Vad som är en företagshemlighet framgår av definitionen i 2 § lagen (2018:558) om företagshemligheter (”LFH”), som har följande lydelse.
2 § LFH:
”Med företagshemlighet avses i denna lag information om affärs- eller driftförhållanden i en näringsidkares rörelse eller i en forskningsinstitutions verksamhet, som varken som helhet eller i den form dess beståndsdelar ordnats och satts samman är allmänt känd hos eller lättillgänglig för den som normalt har tillgång till information av det aktuella slaget, som innehavaren har vidtagit rimliga åtgärder för att hemlighålla, och vars röjande är ägnat att medföra skada i konkurrenshänseende för innehavaren.”
Samtliga de förutsättningarna är uppfyllda i det här fallet. Informationen i den aktuella Excel-filen hålls hemlig hos SVP och har endast kommunicerats till Finansinspektionen för att fullgöra bolagets uppgiftsskyldighet gentemot inspektionen. Dess röjande är ägnad att medföra skada i konkurrenshänseende för SVP.
Bedömningen att det är fråga om skyddade företagshemligheter i FHL:s mening ändras inte av det förhållande att filen lämnats ut av Finansinspektionen. Enligt vår bedömning har Finansinspektionen här gjort en felaktig sekretessprövning enligt offentlighets- och sekretesslagen. Finansinspektionen har numera ändrat sin sekretessbedömning och lämnar inte längre ut materialet.
För att uppmärksamma dig på att informationen utgör företagshemligheter samt säkerställa att det inte sker någon fortsatt spridning eller röjande, skickade vi uppmaningen i vårt tidigare brev. Av Småspararguidens telefonsamtal med Fredrik Wiberg i februari månad och av korrespondens den 28 februari 2023 mellan Småspararguiden och SVPs anknutna ombud Svensk Ekonomiplanering, framgår det att Småspararguiden fortfarande sprider företagshemligheter i strid med LFH. SVP får därför upprepa denna begäran för att säkerställa att Småspararguiden omedelbart upphör med vidare spridning och röjande av SVPs företagshemligheter.
Svensk Värdepapperservice begär därför att du och Småspararguiden senast den 6 mars 2023 ska (i) redogöra för hur Excel-filen har hanterats av er och då särskilt svara på om informationen i filen har spritts till någon utomstående eller utnyttjats på annat sätt än som bevisning i tvisten, (ii) skriftligen bekräfta att du och Småspararguiden har raderat samtliga kopior av Excel-filen som ni har tillgång till samt (iii) skriftligen bekräfta att varken du eller Småspararguiden kommer att röja eller utnyttja informationen.
SVP ser mycket allvarligt på Småspararguidens hantering av de hemliga uppgifterna. För det fall begäran inte hörsammas kan Svensk Värdepapperservice komma att vidta rättsliga åtgärder utan ytterligare förvarning.
Som tidigare nämnts kan överträdelser av FHL föranleda skadeståndsansvar. Det finns också möjlighet enligt FHL att hindra fortsatt utnyttjande och röjande genom t.ex. vitesförbud.Eftersom en rättsprocess skulle föra med sig kostnader och arbete för samtliga parter skulle SVP hellre se en lösning utom rätta.
Avslutningsvis, eftersom det inte ingår i vårt uppdrag att tillvarata dina eller Småspararguidens intressen, råder vi er att anlita eget juridiskt ombud.
Den här verksamheten finns tack vare DITT frivilliga ekonomiska bidrag. Tack för ditt stöd!
Vi står på din sida i finansdjungeln. Vi avslöjar finansaktörer som gynnar sig själva på kundernas bekostnad. Dessutom ger våra artiklar och guider dig och andra begripliga, enkla och vetenskapligt förankrade råd om ekonomi, sparande och pensioner.
Du kan också stötta oss via vår supportersida på Patreon. Om ditt bidrag är minst 50 SEK/månad (+ moms) får du svar på en läsarfråga per halvår!